Er zijn twee nieuwe FeedWise updates: Het automatisch laten aanvullen van ontbrekende data bij invoeren van eigen voeding en de onderhoudsvoedings-module voor maken van snelkeuze uit in FeedWise beschikbare voedingen uit supermarkt en dierenspeciaalzaak

Was je ook altijd aan het worstelen met ontbrekende data bij het invoeren van een eigen voeding? Vanaf heden is dat niet meer nodig. En, geef je veel advies over voedingen die eigenaren vanuit supermarkt of dierenspeciaalzaak verkregen hebben? Dan denk ik dat je blij zult zijn met deze nieuwe FeedWise functionaliteit!

1. Automatisch laten aanvullen van ontbrekende data bij invoeren van eigen voeding

Was je ook altijd aan het worstelen met ontbrekende data bij het invoeren van een eigen voeding? Vanaf heden is dat niet meer nodig. Bij het invoeren van een eigen voeding kun je nu de ontbrekende data door FeedWise laten schatten en aanvullen. Dus het pakken van de rekenmachine om de calcium en fosforgehalten te berekenen is vanaf nu verleden tijd. Dat scheelt weer!

Hoe werkt deze nieuwe invul-functie?

Wanneer je een voeding toevoegt via het +mes-vork teken in de rechterbovenhoek van de “Voeding samenstellen en/of evalueren” module (zie Afbeelding 1), kun je een eigen voeding toevoegen aan je FeedWise account.

Afbeelding 1: +mes-vork teken voor toevoegen voeding in “Voeding samenstellen en/of evalueren” module.

Er opent dan een scherm aan de rechterzijde van de pagina, waar de gegevens van de voeding, die achter op de zak te vinden zijn, ingevoerd kunnen worden. Let er bij de invoer van de gegevens altijd op dat je een decimale punt gebruikt en de invoer ingeeft in per 100g product. Sommige gegevens op de zak kunnen weergegeven zijn per kg product. Je dient dan het getal op de zak eerst door 10 te delen alvorens je het invoert in FeedWise.

Wanneer er gegevens ontbreken op de zak (vocht, calcium en/of fosfor), dan is het nu mogelijk om FeedWise hiervan een schatting te laten maken. Wanneer Ruw eiwit, Ruw Vet, Ruwe celstof en Ruwe as zijn ingevuld zal de knop “SCHAT ONTBREKENDE WAARDEN”actief worden (zie Afbeelding 2), en kan het programma op basis van de dan gedane invoer een schatting doen van de ontbrekende waarden.

Afbeelding 2: Schat ontbrekende waarde knop verschijnt na invullen van de gegevens die op de zak voeding staan.

Je kunt nu de ingevoerde voeding opslaan en terugvinden door bij ‘Invoer’ te kiezen voor “ONDERHOUD”, en bij ‘Database invoer’ te kiezen voor “EIGEN”.

2. Onderhoudsvoedings-module voor maken van snelkeuze uit in FeedWise beschikbare voedingen uit supermarkt en dierenspeciaalzaak

Geef je veel advies over voedingen die eigenaren vanuit supermarkt of dierenspeciaalzaak verkregen hebben? Dan denk ik dat je blij zult zijn met deze nieuwe FeedWise functionaliteit! Vanaf vandaag is ook voor deze onderhoudsvoeding een snelkeuze module beschikbaar, die je in een oogopslag laat zien welke voedingen geschikt zijn en welke niet, en hoeveel je patient er dagelijks van deint te krijgen, net zoals je al gewend bent voor de dieetvoedingen.

Hoe werkt deze nieuwe onderhoudsvoeding-functie?

Via de “Selectie voedingsoptie” kies je de optie “Onderhoudsvoeding selectie” (zie Afbeelding 3). Je krijgt nu een menu zoals je al gewend bent van de “Dieet voeding selectie”, met daarbij een overzicht van geschiktheid van populaire onderhoudsvoedingen die verkrijgbaar zijn bij supermarkt en/of dierenspeciaalzaak (zie afbeelding 4). Er is mogelijkheid te filteren op type (droog, nat of rauw) en merk. Je kunt een voeding zoeken in de zoekbalk, door de naam van het product in te geven, Staat je voeding er niet tussen, dan is deze niet beschikbaar in de FeedWise database. Dan kun je altijd nog de voeding zelf invoeren en in de “voeding samenstellen en/of evalueren” module een advies voor je patiënt maken.

Ook kun je bovenaan de kolommen ordenen op geschiktheid, productnaam, Merk, Type, Verpakking, of Hoeveelheid, door op de kolomnaam te klikken. Aan het pijltje naast de kolomnaam kun je zien hoe er momenteel geordend wordt.

Afbeelding 3: Keuze Onderhoudsvoeding selectie in “Selectie voedingsoptie”

Afbeelding 4: Overzicht onderhoudesvoeding selectie pagina

FeedWise TIP

Benieuwd naar alle functionaliteiten binnen deze module, maak dan zeker gebruik van het “vraagteken” in de rechterbovenhoek van de pagina. Daar vind je altijd extra nuttige informatie en uitleg over de functionaliteiten van die betreffende pagina.

Heel veel succes met gebruik van de nieuwe FeedWise functionaliteiten !!!

#

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *