“FeedWise is in alle opzichten een prachtige aanvulling binnen onze praktijk”, opent Wabe Bakker van Dierenkliniek Leusden zijn verhaal. “Eindelijk een voedingstool waarmee we diereigenaren goed en onderbouwd voedingsadvies kunnen geven. Naar een dergelijke voedingstool keek ik al jaren uit.

FeedWise is gemakkelijk onder de knie te krijgen, zeker met de training die Esther Hagen-Plantinga ons gegeven heeft. Daarnaast zijn er tal van instructievideo’s binnen het programma beschikbaar over diverse voedingsonderwerpen.

“FeedWise is een programma dat past bij het niveau van een dierenkliniek”


We zetten FeedWise bij onze dierenkliniek in bij uiteenlopende voedingsvraagstukken. Helpen bij de preventie van overgewicht, het bepalen van de juiste, te geven hoeveelheid voer, het uitzoeken van het juiste dieet bij bijvoorbeeld nierproblemen, het formuleren van zelfbereide maaltijden en de begeleiding van puppy’s in hun groeiperiode zijn enkele voorbeelden hiervan. FeedWise draagt bij aan de verhoging van het voedingskennisniveau in onze praktijk.

Wij hebben in onze kliniek één van onze collega’s uitgekozen die zelfstandig begeleidingsconsulten doet. Een goede voedingsanalyse kost echter tijd en dus geld. Afhankelijk van het voedingsadviestraject vragen wij een consultvergoeding. Zo hebben wij in een paar maanden tijd al diverse betalende cliënten gehad.

“Het abonnement van FeedWise is makkelijk terug te verdienen”


Bovendien stimuleert het werken met FeedWise de voedingen die onze praktijk zelf verkoopt. Soms in combinatie met andere voedingen, bij zelfbereide of samengestelde maaltijden (bijvoorbeeld een combinatie van brokken met vers vlees). FeedWise verdient zich eenvoudig zelf terug”, aldus Wabe Bakker.


Wabe is in 1993 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Na bij verschillende gezelschapsdierenpraktijken gewerkt te hebben, heeft hij in 2002 Dierenkliniek Leusden overgenomen – toen nog gevestigd aan de Landweg in Leusden. In 2009 volgde de overname van de praktijk van collega Peter Werkman. In 2017 verhuisde hij de praktijk naar het huidige adres aan de Hamersveldseweg.

Wabe over zijn visie als dierenarts en praktijkeigenaar: “In mijn werk wil ik staan voor een kwalitatief goede en moderne 1e-lijns diergeneeskunde. Door gaan met leren en je zelfs steeds willen verbeteren hoort daarbij en maakt het vak zo ontzettend mooi. Een heldere en open communicatie en interactie met de eigenaren van de dieren vind ik erg belangrijk, daar steek ik graag tijd in.  Maar ook werkplezier is een speerpunt. Een fijne sfeer binnen het team waarin we elkaar stimuleren steeds te groeien, draagt uiteindelijk alleen maar bij aan een betere zorg voor de aan ons toevertrouwde dieren. ”


Comments are closed